Probeer Ubuntu

Je kan Ubuntu gratis verkrijgen. We moedigen je zelfs aan om het te verspreiden onder je vrienden!

Indien je over een breedband verbinding beschikt is de Ubuntu CD downloaden de eenvoudigste manier.Als dit geen optie voor je is dan kun je een Ubuntu CD aanvragen bij een Ubuntu Steunpunt in je buurt, met eventueel een bijdrage aan de kosten.

 

Met de Ubuntu CD kan je Ubuntu uitproberen op je computer (zelfs als er al een ander besturingssysteem zoals Windows is geinstalleerd) zonder enige permanente wijziging of risico van datsta op je harde schijf te verliezen. De Ubuntu CD bevat standaard een pakket van vrije en open source applicaties die een gelijkaardige functionaliteit bieden als enkele commerciële paketten zoals Microsoft Office en die onder andere dezelfde bestandsformaten ondersteunen.

 

Als Ubuntu je bevalt dan kan je dit meteen installeren door te klikken op het 'Installeer' icoon op het Bureaublad. Het enige wat je moet doen is een aantal stapjes doorlopen! Een installatiegids is online beschikbaar (Zie ook de Engelse, Franse of Duitse versie) De nieuwere versies kan je zelfs vanuit Windows op je systeem installeren, net zoals je dat zou doen met een ander programma. Je zal versteld staan hoe gemakkelijk dit gaat.

 

Ubuntu komt in verschillende 'smaken'. Elke smaak van Ubuntu heeft zijn eigen typerende grafische interface of is ontwikkeld om aan speciale noden te voldoen. Zo is er bijvoorbeeld een versie specifiek gericht naar het onderwijs, Edubuntu. Voor meer uitleg, bekijk de lijst met de verschillende versies.

 

Ubuntu draait ook op verschillende processortypes: zo heb je ondersteuning van de x86 architectuur, Pentium, Celeron, Athlon, Sempron, Apple Macintosh Power PC tot de 64 bit processoren van AMD en Intel. Met andere woorden, er zijn slechts weinig systemen waarop je geen Ubuntu kan installeren.

 

Je kan nog meer informatie vinden op de volgende sites:

 

Login

This website uses Launchpad for user authentication.

If you don't have an account there, you will be invited to create one on your first login here.

If you registered on this site before the installation of the Launchpad integration, you will have to log in manually and add the https://login.launchpad.net OpenID identities to your account.

share